Het motief opbrengen.

1. Zet je strijkijzer op wol of net iets warmer. Als je een stoomstrijkijzer gebruikt zet dan de stoom af en hou er rekening mee dat je je strijkijzer tussendoor 1 of 2 keer verplaatst. Want een stoom strijkijzer heeft gaatjes en op deze plekken wordtniet de juiste warmte afgegeven.(let op welke temperatuur je maximaal voor je kleding mag gebruiken)

2. Leg het kledingstuk dat je wilt decoreren op je strijkplank.Steek een wit papiertje of een kartonnetje tussen je kledingstuk. (dit om lijm- doordruk te voorkomen)

3. Haal het witte velletje van je transferfolie en plaats het patroon met de plakkant naar beneden op plaats waar jedeze wilt hebben.

4. Leg een velletje keukenpapier of een dunne katoenen lap over het plastic en plaats nu je strijkijzer gedurende 35-45 secop je transferfolie (denk aan punt 1).

5. Bij Lycra ook op wol strijken maar max. elke keer 20 sec. Persen , geen strijkende beweging maken. Dit een paar keerherhalen tot de steentjes goed vast zitten

6. Laat het afkoelen. En trek dan voorzichtig de folie eraf.Mochten nog niet alle stenen vast zitten laat dan de folie weer zakken en herhaal punt 4.

7. Als alles goed vast zit en de folie is verwijderd. Keer dan je kleding binnenste buiten, plaats ook nu weer een wit papiertjeof een kartonnetje tussen je kledingstuk en strijk dit nogmaals gedurende 15 sec.zodat de lijm goed in het kledingstuk vastkomt te zitten.

8. Als alles weer is afkoelt dan kun je het kledingstuk omdraaien.De kleding kan op een temperatuur van 40-60 graden binnenstebuiten worden gewassen.Mocht er toch nog eens een steentje afkomen. Plaats dan een nieuw steentje op dit plek en strijk het weer vast. Eventueel je steentje eerst op een klein stukje transferfolie plakken en dit dan op het kledingstuk plaatsen.Het voordeel is dat het steentje dan niet verschuift.

Let wel dat je een keukenpapiertje of dunne katoenen lap tussen je strijkijzer en steentje legt. En vergeet ook niet om je kartonnetje tussen je kledingstuk te plaatsen.

© 2009 - 2024 De naaimand: de winkel voor uw hobby's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel