Het inzetten van de rits op 3 manieren.

 

De rits eenzijdig inzetten;

Stik een rand van de rits vlak langs de tandjes op de naad, de tandjes liggen op de patroonlijn.Vouw de naad met ritslintje naar binnen.Vouw de andere naad naar binnen en speld deze op het andere ritslintje, zorg dat de rits helemaal onder de naad valt. Stik deze ritshelft met een ritsvoetje vast.

 

De rits tweezijdig inzetten.

Strijk de splitnaden naar binnen.Leg de dichte rits in het midden onder de splitrand en stik de rits aan weerszijden van de splitrand met een ritsvoetje vast.

 

De blinde rits.

Bij een blinde rits zijn de ritstandjes alleen aan de achterkant zichtbaar. Voor in instikken van deze ritsen heb je een speciaal voetje nodig.De rits moet minimaal 2 cm langer zijn dan de splitlengte. Doe de rits open en duw de spiraal iets opzij.Tussen de spiraal en het ritslintje is de naadlijn van de rits zichtbaar. Leg het ritslintje met de goede kant op de naad,de naadlijn van de rits ligt op de patroonlijn.Speld en rijg het ritslintje vast. Zet het speciale ritsvoetje zo op de rits dat de spiraal bij de inkeping rechts van de naad ligt.Stik de rits tot het splitteken vast.Sluit de rits en leg de andere kant met de bovenkant op de goede kant van de stof op de andere splitnaad en speld hem vast.Doe de rits open.Speld,rijg en stik deze ritshelft op dezelfde wijze vast, maar zet het ritsvoetje zo op de rits dat de spiraal bij de inkeping links van de naad ligt.Stik de zijrand van de ritslintjes eventueel smal op de kant op de naad vast.Sluit de rits.Stik de naad vanaf vanaf het split dicht.Knip het teveel van de rits 2 cm onder het splitteken af en naai met een paar steken een stop op de ritsuiteinden. 

© 2009 - 2024 De naaimand: de winkel voor uw hobby's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel